GINOP

Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

GINOP 1.2.14-20


  • A kedvezményezett neve:  Bende Gábor Ev.
  • A projekt címe: Bende Gábor egyéni vállalkozó technológiai fejlesztése
  • A szerződött támogatás összege: 43.232.060 Ft
  • A támogatás mértéke (%-ban): 70%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2022.06.24.
  • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.14-20-2021-00173


SZERZŐDÉS SZÁMA: GINOP-1.2.14-20-2021-00173

SZERZŐDÉS CÍME: Bende Gábor egyéni vállalkozó technológiai fejlesztése

SZERZŐDŐ NEVE: Bende Gábor e.v.


Vállalkozásunk a kutyaoktatáshoz és kutyasporthoz szükséges felszerelések és eszközök gyártására specializálta magát. A folyamatosan bővülő termékkínálatunk egyre szélesebb skálája segíti a szolgálati kutyavezetők munkáját és a magán kutyatulajdonosok igényeit. A termékek és eszközök kialakításában és fejlesztésében a nemzetközi Bende-partner hálózat segíti munkánkat teszteléssel és kontrollal. Nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatosan változó és bővülő igények kiszolgálására. Fontos számunkra a legmagasabb technológia alkalmazása, így a Bende emblémával ellátott termékek mindig a legmagasabb minőségi elvárásoknak felelnek meg. Magas színvonalú munkánk fejlesztésére, munkakörülményeink javítására, külpiaci megjelenéssel értékes kapcsolatok építésére és fenntartására adott lehetőséget jelen projekt megvalósítása.


Gépparkunk jelentős bővítése a pályázatban tervezett költségtervnek megfelelően megtörtént. Megrendeltük, megvásároltuk, üzembe helyeztük az irodai munkánkat segítő laptopot, 2 asztali számítógépet, és a nyomtatót. A szállító nem változott, a laptopból került más típus beszerzésre, mert a tervekhez képest elérhető és szállítható a HP Notebook 15s-fq1028nh típus (azonos, vagy jobb paraméterekkel rendelkezik) volt.


Varróüzemünk gépparkja 12 ipari varrógéppel, 1 db varrathegesztő géppel, 1 db csavarkompresszorral, 4 db nehézárus nagy gép beszerzésével bővült. Mindegyik gép a tervezettekkel azonos, szállító, és típus sem változott.


Külpiaci megjelenésünket erősítettük, így 3 rendezvényen is részt vettünk. 2021. októberében Bolognába utaztunk ki a Zoomark 2021 rendezvényre. Az utazással kapcsolatban regisztrációs díj (early bird), szállás, fotózás, standhely bérlés és építés, mintatermék csomagolás merült fel. Utazási költséget és mintatermék szállítást nem kívánunk elszámolni ehhez a rendezvényhez.


2022. május 24-27. között került megrendezésre Nürnbergben az InterZoo rendezvény. Nürnberg Messe szervezésében egy igen színvonalas rendezvényen vehettünk részt, amelyen az igényes megjelenésünkről a Messe irányított szolgáltatásában a Hummel Möbelverleih építette a standunkat a bérelt standhelyen. Az Őrző-Védő Kutya Sportegyesület csomagolta és szállította a mintatermékeinket. További szolgáltatás a bolognai rendezvényhez hasonlóan Svarda Csaba fotózása, és a szállásköltségünk volt, amelyre a kapott támogatási összeget igénybe kívánjuk venni. Svarda Csaba az eredeti tervekhez képest a 2 külföldi rendezvényen fotózott, a hazai szervezésű kiállításon nem.


A Vadászati és Természeti Világkiállításon nem tudtunk részt venni, helyette a 2022. május 6-8-án és június 4-6-án, Vácott megrendezésre került Nemzetközi Oktató Hétvégék rendezvényen voltunk jelen, amely ugyancsak nemzetközi jelentőségű volt, neves külföldi kutyasport oktatók jelenlétével. Standbérlési és standépítési költségeink itt is felmerültek.


A projekt keretein belül székhelyünk korszerűsítését is megvalósítottuk. 83 nyílászáró cseréjét tudtuk kivitelezni. Változás az eredeti tervekhez képest, hogy az építés anyagköltsége és a beépítés díja külön merült fel. Az ablakokat a pályázat beadásakor bemutatott Portál-Therm Kft-től vettük meg, a beépítést azonban Juhász Kálmán Gábor végezte.


A pályázat beadásakor tervezett bérköltséget 15 fő részére kívánjuk igénybe venni 6 hónap időtartamra (2021.05.01-től 2021.10.31) a benyújtott 8fő/12 hónap helyett. A költségsoron rendelkezésünkre álló támogatási összeget lefedjük. A projekt megvalósítás kezdete így 2021.05.01-re módosult a bérköltségek elszámolásának kezdődátuma okán..